This is My Truth Now | Book Tag

I have been tagged by James @ This is My Truth – blogger and creator of this super fun tag – to participate is his awesome Truth-or-Dare themed book tag!

Rules

  • Create your own new post and call it “Tag: This-Is-My-Truth-Now” and be sure to include in your tags the words — without quotes — “ThisIsMyTruthNow Tag”
  • Be sure to mention the person who tagged you and maybe tell everyone something interesting about the person who tagged you.
  • Include a link to the original post (https://thisismytruthnow.com/2017/05/31/tag-this-is-my-truth-now/) mentioning the creator of this tag (James @ This is My Truth) so we can see how many people choose to play along.
  • Choose 12 bloggers to tag and include a link to their latest post, so others can check them out and meet new people.
  • Answer all 12 questions in The Challenge Questions section, but replace the 12th question with your own new one around telling the truth or revealing something interesting about yourself — you can leave the existing if you can’t think of something. (comment your answers to my question below before you change and post)
  • Make sure to add your own DARE to your tagged guests at the bottom of the post!
  • If you haven’t been tagged, but you want to play along, you can totally jump on in and post responses to the tag on your blog.
  • Include these rules when you copy/paste to your own post.

TRUTH: Answer the challenge questions as truthful as possible!

OR

DARE: If you choose not to accept the tag, you have to follow through on whatever dare the person who tags you chooses

The DARE given to me is to re-read [within the next 30 days] the book that has the lowest rating of all the books you’ve read in the last five (5) years.

Nope! No way I’m suffering through that!

So here is my TRUTH:


Question 1:

You’re on your way to a birthday dinner that your friends have thrown for you. When you arrive, your favorite author is having dinner by himself or herself and asks you to sit with them, before you even see your friends or they see you. You have two choices: (1) You can sit with the author but can’t tell your friends that you’ve abandoned them for three hours, or (2) Meet your friends and lose the only chance you’ll ever have to talk with the author. Pick one or the other — no exceptions or communication to your friends to tell them about the author — and explain why.

Answer:

Option 1 … because it’s a once in a lifetime opportunity and I’m an asshole. It’s also easier to ask forgiveness than permission and I suppose I could just make up a lame excuse and hope for the best. Omg I am the worst friend ever honestly. Whoops?


Question 2:

Crown of Midnight by Sarah J MaasYou’ve got an opportunity to spend a few hours alone “in your bedroom” with a character from any book you’ve previously read. The character tells you that (s)he would like to lock the door and spend some alone time with you. What book and character is it, and do you decide to enter the room and lock the door, or tell them you aren’t interested?

Answer (possible series spoilers):

CHAOL WESTFALL from Crown of Midnight by Sarah J Maas might re-think his offer with how quickly I lock that door!

Honestly, Chaol has always been way too good and pure and precious for what he got stuck with!

Chaol deserves better and I am absolutely willing to play that part 😉


Question 3:

Golden Son by Pierce BrownIf you could turn any male character from one of your favorite books into a female character (or change a female into a male) in the book or book series, which one and why?

Answer (possible series spoilers):

The Jackal from Pierce Brown’s Red Rising series! I have always wondered what a female version of this character would have been like!

Just as nasty I’m sure … but it always seems like female villains tend to be a tad bit more ruthless.

Ok Pierce Brown! Seriously I need this in my life now!


Question 4:

What blogger currently on your follower’s list (meaning they follow you too) do you admire the most and why?

Answer:

James are you fishing for compliments? Kidding kidding! 😛

But in all honesty … I would have to say that James @ This is My Truth deserves admiration. I mean the boy can blog! I am always so impressed with his discipline to post constantly and with meaning! So for this reason I would have to nominate him as at least one of the bloggers I admire the most.


Question 5:

If you could change any one decision your favorite book character made, what would it be and why?

Answer (possible series spoilers):

I DON’T KNOW!!!!!! Like I thought I knew but then I realized that changing the decisions of my favorite characters would change the stories of my favorite books … and I love them the way that they are. This is the struggle of “if you could change anything about your life what would it be” and the response of “nothing because it would change who I am today”.

Crooked Kingdom by Leigh BardugoWHY?!?! ARG!

Ok so I am going to spontaneously go with Kaz from Leigh Bardugo’s Crooked Kingdom.

I WOULD HAVE HIM TELL INEJ HOW HE FEELS BECAUSE HE IS OBVIOUSLY IN LOVE WITH HER!!! GO WITH HER!!! BE TOGETHER!!! DO IT YOU IDIOT!!!

But honestly the book is absolutely perfect the way it is … though I like to pretend that eventually Kaz does in fact tell Inej how much she means to him and they run off and live happily ever after fighting slaving ships or whatever their dreams may be ❤ ❤ ❤


Question 6:

If you could pick 1 character from a book and 1 character from a TV show you watch (that is NOT based on a book) to be in a relationship together, who would you choose, and why?

Answer:

I literally watch no TV … so I’m going back in time a bit to when I did … and I choose …

April Ludgate from Parks and Recreation  + Captain Carswell Thorne from The Lunar Chronicles

I mean look at these two! Their relationship would be hilarious and precious ❤ ❤ ❤


Question 7:

A Conjuring of Light by V E SchwabIt’s your last day on Earth. As you are about to cross that final finish line, a mysterious shadow appears, giving you a choice: (1) You can go move forward to whatever comes next for you [based on your own spiritual or religious beliefs], or (2) you can become a character in a book series and exist permanently doing whatever that author chooses to do with you in the book. Which do you choose, and if it’s option 2, reveal the book and author.

Answer (possible series spoilers):

Option 2 … though I am interested in finding out what my own afterlife has in store, I also like the idea of living the life of one of my favorite characters for eternity. So what book would I choose to live out my afterlife in? How about Victoria Schwab’s Shades of Magic series … more specifically A Conjuring of Light! How badass would that be?! I would get to save the world and have some of the best friends a girl could ask for! I feel like I could trust Schwab with my afterlife … I hope.


Question 8:

If you could steal a pet from someone in any book you’ve read, but had to replace it with a friend’s pet (meaning they wouldn’t ever see their pet again), would you do it?  If so, explain the who and why.

Answer:

The Neverending Story by Michael EndeIF I was willing to trade someone’s pet for a super awesome fictitious replacement pet … it would be Falkor the Luckdragon from Michael Ende’s The Neverending Story!

never-ending-story

I mean how badass would that be?! A super awesome flying dragon as a pet?!

But I would never give up any of my pets even for a Falkor nor would I ask it of anyone else.


Question 9:

Clockwork Princess by Cassandra ClareIf you could turn someone from your real life into a character from a book, who from your life, who in the book and why?

Answer:

I would turn my friend Jen into a character from one of Cassandra Clare’s shadowhunter books … but only if I could join her! Because it is honestly a lifelong dream of ours to someday find out we are long lost descendants of a Herondale and get to live out the rest of our lives fighting demons!

The only thing better would be Victorian era shadowhunters from Clare’s The Infernal Devices series!


Question 10:

Post a picture of the cover of a book you read in 2000 and the book you are currently reading now. (Note: if you weren’t alive in 2000, pick the first book you ever read and tell everyone what year it was from).

Answer:

In the year 2000, I was not much of a reader. I honestly couldn’t tell you what I might have been reading if anything. So, I will just throw out a title that I read a really long time ago and hope it was at least somewhere around that time period 😛

The Secret Garden by Frances Hodgson Burnett

2000 read

The Black Witch by Laurie Forest

Currently Reading

 

 


Question 11:

The Screaming Staircase by Jonathan StroudYour favorite character (under 18) needs a place to stay for 3 months and asks you if (s)he could stay in your spare room (yes, you have one for the sake of this question). Who is it and what is the reason (s)he needs to stay with you?

Answer:

Anthony Lockwood from Jonathan Stroud’s Lockwood & Co. because he is my adopted child and I love him so much! I would literally die for him ❤

So of course he would come to stay with me if he needed to because he knows who loves him!

I would however hope that he wasn’t coming to stay with me because my house was haunted … that would not be fun.


Question 12:

What is one attribute that a favorite character of your has that you wish you had as well? What character, what attribute and why? (you can change this question when added to your blog, but please let me know your answer to this question in the comments below)

Answer:

b1bb2211658454d852ad16a70c758b1bThis is going to sound like a strange answer … but I have to go with Kaz Brekker because he is able to hold a grudge. I know … this doesn’t sound like a good attribute to envy … but I am literally angry with people for all of 2 seconds before I am willing to forgive, forget, and put myself in harms way again. There are times that I wish I was able to hold on to the anger at least long enough to protect myself … but I suppose being overly forgiving is not always a bad thing either.

I also envy his ability to think things through entirely where as I tend to get overwhelmed and decide to take things a step at a time often lending myself to spontaneity with great anxiety. Kaz can see to the end of a plan and I really wish I had this attribute!


TRUTH OR DARE to the following people:

(I’m new to the blogging game so I am only tagging 10 people instead of 12)


DARE

for those who choose not to answer the challenge questions … I dare you to write and post 5 full RTC reviews (for books you read more than 1 year ago) this week!

16 thoughts on “This is My Truth Now | Book Tag

  1. James J. Cudney IV says:

    Good morning! You are the first to complete this tag; congratulations. Hopefully it didn’t take too much of your time… and if it did, hopefully it was fun. Thank you so much for playing along. So…

    Q1: I really wanted to pick that option too.
    Q2: Haven’t read it… need to put on my list
    Q3: ditto
    Q4: NO!!!!!! For the future, no one can pick me… but thank you very much. I appreciate it. It’s the writer in me… can’t not post all the time. 😛 And that’s really kind of you.
    Q5: Good one
    Q6: I only know the P&R character… looks interesting tho!
    Q7: Good one.
    Q8: Oh, I love that story. Totally forgot to put that in my read books.
    Q9: Haven’t read it yet
    Q10: I so want to read The Black Witch to see all the controversy
    Q11: Aww… how sweet.
    Q12: Good question!!! And great dare if the people you tag don’t play! Awesome.

    Very fun to read the responses!!!

    ciao and thanks again!

    -j

    Liked by 1 person

  2. my1stchapter says:

    Oh my gosh! THIS LOOKS SO FUNNN!!!
    First answer needs to be printed and framed. Okay, it seems i’m going to have to fight you for Chaol. 😐 this is not acceptable. also, you chose to change ONE thing about CK and you didn’t CHOOSE TO REVERSE THE “”INCIDENT”” yikes
    (thx for tagging meee)

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s